Istället för sms lån

Låna pengar från Mobillån

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 30000 kr idag!

Smslån / sms lån

Sms lån är lån som ges via sms. I Sverige lanserades tjänsten först av Mobillån. I praktiken innebär ett smslån att man smsa låna till 72672 (smsa låna likt den kända reklamjingeln), därefter får den ansökande tillbaka ett sms en ansökningskod som skall fyllas i. När detta sänds åter och villkor har accepterats så processas ansökan och därefter får kunden ett svar som berättar om denna ansökan har blivit beviljad eller nekad detta ansökta lån.

Sms lån på 15 minuter är den vanligaste tiden det tar från ansökan till dess att ett lån har betalats ut till kund. Smslån av denna form skall vara återbetalda inom 30 dagar. Vissa smslån tar inte ut någon ränta utan endast en avgift. På detta vis blir det tydligare för konsumenten att se det faktiska priset som man betalar för ett smslån.

Det skrivs många felstavningar av ordet smslån, detta förekommer oftast eftersom tidigare fanns det inga möjligheter att använda åäö när man gjorde sökningar på nätet. De flesta har dock ändå förstått innebörden bakom orden, men bli inte förvånade om ni ser felstavningar såsom smslan, sms lan, mobillan eller mobil lan.

Ansök om SMSlån

Sms lån kallas ofta snabblån. Detta eftersom dessa snabba lån som det faktiskt rör sig om oftast går fortare än traditionella bank lån att få. Dessutom så använder ju en låntagare sin telefon när han tar ett smslån och kan därför vara rörlig i samhället och ej behöva leta upp ett bankkontor eller liknande. Snabblån går dessutom att söka över Internet vilket gör att tillgängligheten för smslån är stor.

Sms lån – Historia

Sms lån kanske ändå borde heta sms lan eller smslan, därför i praktiken har dessa lån sitt ursprung från USA, och där finns ju inte åäö. I USA heter motsvarigheten till smslån ”Pay Day loans”. Detta är små snabba lån som löper på kort tid, oftast 30 dagar. Till skillnad från Sverige så måste en låntagare dock gå till ett kontor och skriva en check till en långivare där man meddelar att man låter en långivare dra av motsvarande belopp från kontot till en låntagare den dag då lönen kommer.

Vidare så fanns det även företag i Finland som erbjöd s.k smslån. I Finland så tillämpas mer eller mindre exakt samma typ av struktur för denna typ av lån, dvs smslån, som de som vi på Mobillån ger ut här hemma i Sverige.

Mobillån var som tidigare nämndes först i Sverige med sms lån, företaget har nu även lanserat dessa snabblån även i Danmark och fortsätter vår expansion i Europa.

Smslån – Marknad

Marknaden för smslån har vuxit kraftigt de senaste 3 åren. Efter att Mobillån lanserade sveriges första smslån så har över 100 000 smslån givits till det svenska folket bara från Mobillån. De som tidigare tog internetlån i Sverige har numera gått över till att ta smslån då det går mycket fortare att ta ett smslån än att ta ett internetlån samt att tillängligheten för smslån är så pass mycket större än internetlån, detta eftersom ett smslån från Mobillån går att ansöka om var som helst i världen samt oavsett tidpunkt på dygnet, allt som behövs för att ansöka om smslån är en mobiltelefon och att man befinner sig i ett område som har täckning.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan


Exempel (beräknat 2024-01-01): Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontakt­uppgifter finns på hallåkonsument.se