Mobillån från Mobillån.se

Ansök om ett mobillån på upp till 25000kr

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 25000 kr idag!

Ränta

Med ordet ränta menas egentligen priset på pengar. En ränta anges i normalfallet i procent och dess storlek är beroende på ett stort antal faktorer som hänförs ett visst lån.

Eftersom det kostar att låna pengar så kan vi säga att för ett lån så är en ränta en form av hyra för att få låna pengar. Sätter du in pengar på ett sparkonto hos en bank, ger du denna bank ett lån. Man kan säga att du hyr ut dina pengar till denna bank varpå den betalar ränta för detta lån.

Nu kan den bank som du har satt in dina pengar på i sin tur använda sig av pengarna och på samma sätt låna ut dessa till andra. När ett lån är av större valör så kan en långivare även kräva en säkerhet för detta, utöver ränta. Vanliga lån av den typen är bostadslån eller billån. Normalt i dessa fall är att exempelvis en bank använder sig av det inköpta objektet som säkerhet för en eventuellt utebliven inkomst ifrån amortering och ränta. Det vill säga om låntagare får en förändrad ekonomisk situation så att denne inte längre kan återbetala sitt lån, i och med att en bank då har en säkerhet i exempelvis huset, så kan de vara säkra på att de kan återfå summan av detta lån plus ev. ränta genom att sälja huset.


Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan