Istället för sms lån

Låna pengar från Mobillån

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 30000 kr idag!

Mikrolån/Minilån - För snabbt direkt utbetalning

Mikrolån eller minilån är ett samlingsbegrepp som står för lån på mikronivå, dvs mycket små lån. Dessa lån överstiger i Sverige sällan att låna 5000 kronor. Ursprungligen kommer mikro lån från micro credit, ett begrepp som först började användas i världen för att beskriva ett visst typ av mikro lån som var till för arbetslösa och ofta fattiga entreprenörer, men även andra människor som ej ansågs kreditvärdighet.

Mobillån var först i Sverige med att lansera mikrolån, Mobillån erbjöd Svenska folket redan 2006 möjligheten att snabbt låna 1000, snabbt låna 2000 eller snabbt låna 3000 kronor via sms, s.k smslån och över Internet, s.k Internetlån.

Andra skillnader bortsett ett mikro lån och dess storlek är hänförliga till den marknad som mikrolån erbjuds på. I Sverige används exempelvis inte ett sådant lån vanligtvis till att skaffa sig nya redskap för att bruka sin jord, eller köpa en bit bördig mark, utan istället för att användas när ett visst erbjudande uppstår som konsumenten inte har råd att missa. Andra exempel på när mikrolån används är om en oförutsedd tillfällig likviditetsbrist uppstår och konsumenten behöver en snabb kassaförstärkning. I Sverige kan man anta att dessa lån används mer som ett konsumtionslån än ett sätt att ta sig ur extrem fattigdom. Detta går även tydligt att se då det även görs kreditprövning på alla kunder som vill ta ett mikrolån. Till skillnad från Indien då dessa lån ges till personer som ofta helt saknar någon form utav kreditvärdighet så ges dessa lån i Sverige till de som har en god kreditvärdighet. Vidare så går det även att nämna snabbheten i ett Svenskt mikro lån som en skillnad till de som ges i Indien. I Sverige så är ett mikrolån en sorts snabb lån, där konsumenten kan låna pengar snabbt och får pengarna på kontot inom 15 minuter.

Mikrokredit är en form utav blancolån men skiljer sig storleksmässigt från traditionella blanco-lån.

Att använda mobiltelefonen som ett verktyg för att ta ett minilån är ett relativt nytt fenomen. Mobillån var först in på den svenska marknaden med Sms-lån / mikrolån för privatpersoner. Mobillån har sedan 2006 sett till att det är möjligt för kunder att få låna ett minilån genom sin vanliga mobiltelefon.

Efterfrågan på mini lån har gjort att den nya teknikens möjligheter att ta ett smslån har fått en stor genomslagskraft. Privatkonsumenten är inte längre låst, utan kan låna till en eventuell penningbrist genom ett mikrolån direkt genom sin mobiltelefon eller sin dator.

För att kunna göra en låneansökan om ett minilån hos Mobillån så måste den ansökande vara över 18 år och bosatt i Sverige och inneha ett svenskt personnummer. Uppfyller kund de kraven kan han/hon låna 2000 eller låna 3000 kr på 30 dagar mot en fast avgift.

Mini lån kan tas på olika sätt. Vanligast är att den sökande gör en minilån ansökan via sin mobiltelefon genom att skicka ett sms med texten Låna till nummer 72672. Därefter sänder Mobillån en låneansökan för ett lån tillbaka till kunds mobiltelefon, den ansökande fyller sedan i de efterfrågade uppgifterna och skickar tillbaka låneansökan in till Mobillån.

Läs mer:

Smslån / sms lån

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan


Exempel (beräknat 2024-01-01): Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontakt­uppgifter finns på hallåkonsument.se