Mobillån från Mobillån.se

Ansök om ett mobillån på upp till 25000kr

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 25000 kr idag!

Kreditvärdighet

När man mäter någons kreditvärdighet tar man reda på den personen eller de företagets återbetalningsförmåga. Man mäter alltså långivarens chanser att få tillbaka de pengar som givits ut i lån. Det mest fundamentala i en kreditprövning eller kreditscoring är att ta reda på vad den eventuella låntagaren har för inkomster och tillgångar.

Där en hög inkomst och mycket tillgånga påverkar en kreditscoring positivt och låg inkomst och få tillgångar påverkar kreditvärdighet negativt. Efter det är nästa stora faktor att ta reda på kunds återbetalningshistorik. Denna information hittar långivaren hos kronofogden. Där en eventuell betalningsanmärkning visar på ett förflutet problem med att betala tidigare räkningar.

Att mäta kreditvärdighet gör av många olika företag i olika typer av branscher. Allt från telefonoperatörer till din bank. Ofta när affärer eller lån på stora belopp görs så görs en kreditupplysning hos UC. Denna kreditupplysning mäter konsumentens kreditvärdighet och syns samt registreras i register. Information som kan ligga till underlag för lån hos en vanlig bank.


Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan