Istället för sms lån

Låna pengar från Mobillån

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 30000 kr idag!

Blancolån

Blancolån är ett annat ord för lån utan säkerhet. Ett Blancolån ges i normalfallet ut på belopp mellan 5 000 och 350 000 kronor och utgivare är en bank eller ett annat kreditinstitut.

För ett blancolån så tillkommer en ränta som brukar vara relativt hög. Den förhållandevis höga ränta som utfaller skall täcka upp för den högre risk ett blancolån har för en långivare eftersom ingen pant eller säkerhet krävs för detta lån. Har en kreditgivare en säkerhet för ett lån, exempelvis vid bostadslån eller ett billån, så kan en långivare om det krävs realisera denna säkerhet till pengar genom att utföra en försäljning av denna säkerhet. På så sätt kan de försäkra sig om att få tillbaka, om inte hela beloppet, i alla fall en del. Därför har dessa typer av lån oftast en lägre ränta.

Under senare år har fler företag vuxit fram som erbjuder blanolån. Förr i tiden var det oftast endast en bank som folk kunde vända sig till om de behövde ansöka om ett lån. I och med att fler företag erbjuder blancolån så blir det lättare för människor att på ett smidigt sätt få tillgång till ett lån då ett behov uppstår.

En del av blancolån marknaden utgörs även av mikrolån. Ett mikrolån är ett litet lån på en summa som understiger 5000 kronor, företagen erbjuder ofta kunder att låna 1000, låna 2000 eller låna 3000 kronor som standard lån. Vi erbjuder även våra kunder att låna 4000 kr och låna 5000 kr. Ett mikrolån, även benämnt smslån, snabblån eller mobillån är en form av blancolån då ingen säkerhet krävs för denna typ av smålån. I många fall krävs heller ingen ränta på ett smslån eftersom även återbetalningstiden för ett snabblån löper under en kort tid, varpå hela beloppet skall återbetalas i sin helhet. Det fina med typen smslån är att det ger en låntagare möjlighet att snabbt låna pengar om de behöver låna en slant.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan


Exempel (beräknat 2024-01-01): Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontakt­uppgifter finns på hallåkonsument.se