Trygga mobillån från Mobillån.se!

Ansök direkt om ett mobillån på upp till 40000 kr!

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 25000 kr idag!

Banklån

Banklån är ett förenklat sätt att uttrycka sig om ett lån. Nar man talar om ett lån talar man kanske mer eller mindre underförstått om låna pengar. Varför man i vardagligt tal säger just banklån är för att det till en början endast var hos en bank en person eller ett företag hade möjlighet att låna pengar.

Med tiden har marknaden för lån utvecklats, och idag kan i stort sett vem som helst låna pengar till andra. Inte minst tydligt är detta om vi ser på utvecklingen av marknaden för blancolån där fler och fler företag har etablerat sig.

Betydelsen av banklån är alltså att en person eller ett företag tar kontakt med en bank för att de av olika anledningar behöver stärka upp sin finansiella ställning inför en investering eller en större utgift. Exempel på det kan vara om ett företag har bestämt sig för att investera i nya maskiner och behöver kredit eller en privatperson som har tänkt investera i en bostad och därmed tar ett bostadslån. För detta krävs det oftast en stor summa pengar som skall betalas direkt till säljaren vilket vanligtvis inte kan betalas av en person eller ett företag direkt ur kassan. Då har en person möjligheten att gå till en bank för att ansöka om ett banklån.

En bank kan efter att de gjort en kreditupplysning på den ansökande välja att ställa ut ett lån. Därefter sätter en bank tillsammans med en låntagare upp en avbetalningsplan som är beroende på vilken summa som utgör ett lån samt den löptid man bestämmer för detta lån.

I och med att en avbetalningsplan eller en amorteringsplan sätts upp så behöver inte en låntagare betala tillbaka hela skulden på en gång. Det sker oftast månadsvis genom en så kallan amortering. Men för ett bostadslån så kan det vara bättre och billigare att sätta upp ett så kallat amorteringsfritt lån. Det betyder att ingen avbetalning eller amortering sker under kredittiden eller löptiden utan endast inbetalning för ränta sker löpande. Istället så kan hela skulden betalas tillbaka på en gång då huset en dag säljs vidare.


Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan