Trygga mobillån från Mobillån.se!

Ansök direkt om ett mobillån på upp till 40000 kr!

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 25000 kr idag!

Bank

Det moderna banksystemet härstammar från medeltidens Italien. Det svenska ordet bank härstammar därför från det italienska ordet ”banca”.

Det var Kyrkans tempelriddare som under medeltiden införde banksystemet. Det var till stordel ordnarnas bankverksamhet som finansierade deras stora omkostnader.

Skillnaden mellan dåtidens banker och dagens banker är ränta. Kyrkan förbjud under långtid att ta ränta på lån. Detta gällde också dåtidens pantbank, som också växte fram under samma tid i länderna kring medelhavet. Dåtidens lån var istället uppbyggda så att man fick sitt lån mot en fast avgift istället.

Det var först när Köpmän i nedre Europa tog över stora delar av bankväsendet som ränta började tillämpas till deras lån. Samtidigt som ränta introducerades blev också lån från bank tillgängligt för allmänheten. Tidigare var det nämligen bara kyrkan och adeln som tilläts att låna pengar. Det var även då denna ränta tog sin moderna form och ersatt de fasta avgifterna.

I norden tog bankväsendet ordentlig fart med den industriella revolutionen och har befäst sin ställning som ett fundament i dagens samhälle

En bank är alltså ett kreditinstitut som sköt olika former av inlåning och utlåning. En svensk bank står under och kontrolleras av finansinspektionen.

Är ni intresserade att läsa mer om begreppet bank och om att låna pengar finner ni mer information under flikarna banklån, amortering, ränta och bostadslån.

Mobillån är inte klassade som en bank. Hos mobillån kan kunder ta ett mikrolån, men inte låna in pengar. Kunder till mobillån kan låna 1000, låna 2000 eller låna 3000 kronor (eller upp till 20 000 kr) som högsta belopp på sitt minilån. Det finns ingen möjlighet att sätta in pengar och få ränta hos mobillån. Mobillån tar både en fast avgift och en liten ränta på sina telefonlån.


Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan