Trygga mobillån från Mobillån.se!

Ansök direkt om ett mobillån på upp till 40000 kr!

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 25000 kr idag!

72777 och ursprunget till SMS:a låna

72777 är ett betalnummer som ursprungligen användes i en kampanj där man kunde kontrollera sin egen kostnadsbild av ett SMSlån direkt via mobilen. Kampanjen var den första i sitt slag då i Sverige, vilket gjorde att en helt ny marknad föddes.

SMSa Låna blev ett uttryck

Kampanjen blev så pass lyckad att numret 72777 blev senare även känt för begreppet "SMS:a Låna".

När Mobillån lanserade uttrycket, så blev numret synonymt med att just göra ett SMS lån och SMS:a låna.

Men vad hände sedan?

Sedan 1 Februari 2013 är det krav att finansiella transaktioner måste ske under övervakning av finansinspektionen via t.ex wywallet.

Dock kan du numera göra detta hos oss på Mobillån både snabbare och enklare direkt här på webben.

Numret har sedan dess använts av ett otal olika smstjänster. Troligtvis beroende på att numret är lätt att komma ihåg och ett nummer som var redan lanserat på bred front. Bland annat så har artister använt numret för att under melodifestivalen kunna ge snabba nyheter till fans och följa dem under festivaltiden.

En del andra företag har även använt numret som rena betaltjänster.

Och självklart kan man fortfarande låna av oss

Hos oss på mobillån kan du dock fortfarande ansöka om lån snabbt och enkelt igenom vårt ansökningsformulär utan 72777.


Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan