Istället för sms lån

Låna pengar från Mobillån

Trygga smslån från Mobillån!

Ny kund? Ansök om ett smslån på 30000 kr idag!

Mobillåns smslån Billigare lån med skatteavdrag

Nu kan det bli upp till 26 % billigare att låna när du gör ränteavdrag i din deklaration för våra lån!

Eftersom våra lån nu är räntebaserade kan du som är kund hos Mobillån göra avdrag för räntorna i din skattedeklaration. Du kan göra skatteavdrag med 30 procent av den ränta du har betalat till oss under året. I januari skickar vi ett underlag till dig där den ränta du har betalat till oss under föregående år redovisas. Dessa uppgifter skickas också direkt till skatteverket och uppgifterna kommer att finnas med, förtryckta i din självdeklaration. Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt för dig att göra skatteavdrag för våra lån. Mobillåns förändrade prissättning leder till att våra lån numera är upp till 26 % billigare än tidigare. Det vill säga: du betalar lika mycket för lånet idag som tidigare men du får ett skatteavdrag i slutet av året. Du kan då få tillbaka pengar på skatten eller göra ett avdrag på en eventuell kvarskatt. Jämför oss gärna med konkurrenterna! Med vår nya fördelaktiga räntenivå är våra lån bland de billigaste på marknaden för sms-lån. Exempel på avdrag för ett lån på 3000 kr:

  • Räntan för vårt lån på 3 000 kr med 61 dagar återbetalningstid är 500 kr
  • 30 % av detta belopp är avdragsgillt vilket innebär att du kan göra ett ränteavdrag i din deklaration på 150 kr
  • Det betyder att du får ett skatteavdrag på 150 kr som du kan få tillbaka t.ex. som en återbäring eller som en minskad kvarskatt.

Den ränta du har betalat till oss under året redovisar vi alltid till skatteverket så de kan förtrycka den i din deklaration. Vi skickar en kontrolluppgift med räntebeskedet till dig i början på varje år, använd den för att kontrollera dina ränteavdrag i deklarationen. Ifall uppgifterna inte stämmer överens med din deklaration kan du själv korrigera uppgifterna i din deklarationsblankett. Uppgifterna om hur mycket ränta du har betalat under året hittar du i ruta 53, under Avdrag – Kapital. Du får alltid ett avdrag i din skattedeklaration med 30 % av den ränta du betalat till oss under året.

I din deklarationsblankett finns ett förtryckt belopp i ruta 53 eftersom banker och andra låneinstitut är skyldiga att skicka dessa uppgifter direkt till skatteverket. Kontrollera det ifyllda beloppet mot den räntan du har betalat under året för att dina avdrag skall bli korrekta. Banker och låneinstitut är inte skyldiga att redovisa belopp under 100 kr. Därför är det viktigt att du kontrollerar de förtrycka uppgifterna mot dina egna kvitton och fakturor. Om det förtryckta beloppet i din deklaration inte stämmer, kan du kan själv fylla i det riktiga och på så sätt få tillbaka ännu mer på skatten. För att läsa mer om ränteavdrag och annat som rör dina skatteavdrag kan du alltid besöka skatteverkets hemsida.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan


Exempel (beräknat 2024-01-01): Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontakt­uppgifter finns på hallåkonsument.se