Mobillån - Stolt medlem av Svenska Konsumentkreditföretagen EF

Välj säkra smslån. Vi är medlem i SKEF!

S.K.E.F - Svenska Konsumentkreditföretagen EF

Vi är en av medlemmarna i Svenska Konsumentkreditföretagen EF, en branschorganisation för företag som erbjuder smslån i Sverige. S.K.E.F arbetar för sund kreditgivning samt bra konsumentvillkor och representerar en majoritet av landets smslåneaktörer. Till vänster ser du S.K.E.F:s trygghetssigill, håll alltid utkik efter denna märkning när du väljer smslån.

Mobillån medlem av Svenska Konsumentkreditföretagen EF

Kontokredit från Mobillån

Söker du en flexibel kreditlösning med möjlighet att återbetala i den takt som passar dig? Då är kontokredit från Mobillån lösningen för dig. Välj hur stor kontokredit du behöver och avgör själv hur stor del av limiten du kommer att utnyttja. Vi hjälper dig även i samband med de mest oförutsedda händelserna och tack vare vår direktutbetalning till många av de större bankerna får du snabbt tillgång till dina pengar.

Lånetjänsten kontokredit innebär:

 • Snabb respons på din ansökan
 • Snabb utbetalning
 • Trygghet när oväntade utgifter uppstår
 • Flexibel återbetalning efter dina förutsättningarFlexibel återbetalning

Återbetalning sker via avisering varje månad och då betalar du naturligtvis bara för det belopp som du har utnyttjat. Du väljer själv hur du vill hantera krediten och har alltid möjlighet att till exempel återbetala hela summan eller göra en ny insättning för att sänka räntekostnaden. Avisering sker månatligen och du betalar endast för det utnyttjade beloppet.

Vi erbjuder alltid följande:

 • Delbetalning
 • MånadsavierEgna uttag

Frihet och flexibilitet är avgörande när det kommer till smidig kredithantering. Logga in och gör dina uttag utan vidare omsvep eller dolda avgifter via tjänsten Mina sidor. Inloggningsuppgifterna får du i samband med din kreditansökan.

Mina sidor innebär

 • Flexibilitet
 • Kontroll och överblick
 • Inga avgifter, inget krångelEn buffert utan kostnad

När du väljer kontokredit har du en extra buffert att luta dig mot ifall olyckan skulle vara framme. Du har alltid tillgång till din kredit och betalar bara ränta för den kredit som du utnyttjar. Flexibelt och smidigt.

Kontokredit innebär:

 • Extra buffert
 • Ränta bara för använd kredit
 • Inga dolda avgifterMina sidor

På Mina sidor kan du smidigt överblicka betalningshistorik, dina fakturor, höja kreditgränsen eller göra uttag. Du loggar enkelt in med ditt personnummer och lösenkod som du får skickat till dig via SMS.

 • Säkert och smidigt
 • Överblicka och hitta dina fakturor
 • Höj och hantera din kreditKontokredit - en flexibel kredit

Sms lån - en flexibel kredit

Olyckor och oförutsedda händelser kan kosta på, och då innebär en kontokredit ett ekonomiskt skydd att luta sig tillbaka mot. Den fungerar också som en buffert som du kan använda när det passar dig och när behov uppstår. Du kan enkelt överblicka och hantera din kredit via ”Mina sidor” där du alltid kan ansöka om uttag och hitta dina fakturor. Naturligtvis återbetalar du bara krediter som du har utnyttjat, och utöver den minsta grundsumman kan du själv styra hur mycket du vill betala tillbaka varje månad. Kontokredit innebär flexibilitet, frihet och kontroll, ansök redan idag!

Ansök och låna – så funkar det:

 • Välj den nivå på kontokredit som passar dig
 • Ange personnummer och dina personliga uppgifter
 • Verifiera din identitet
 • Om din ansökan godkänns får du tillgång till tjänsten Mina sidor där du enkelt kan överblicka och hantera din kredit och göra utbetalningar när du vill

Vad är ett smslån?

Ett smslån är ett lån som kan sträcka sig mellan 1000 kronor och 40 000 kronor och som kan användas i valfritt syfte – till vad du än vill och behöver. Hur mycket du återbetalar och amorterar beror på lånets omfattning och i vilken takt du väljer att betala tillbaka, men du har mellan 61 och 360 dagar på dig och du amorteras alltid var 30:e dag.

Tänk alltid på att bara låna så mycket pengar som du faktiskt klarar av att betala tillbaka. Läs mer om detta under fliken Låna ansvarsfullt.


SMS-lån direkt

Oavsett om du vill dryga ut semesterkassan, huset kräver renovering eller om du behöver hjälp med att betala en oväntad räkning så innebär smslån från Mobillån en smidig och trygg lösning. Det går alltid snabbt och lätt och tack vare tjänsten Mina sidor har du alltid kontroll och bra överblick över lånet. Du ansöker enkelt genom att fylla i personnummer och telefonnummer i formuläret, där du också anger hur mycket du vill låna och hur du vill lägga upp din återbetalning – klicka sedan på Ansök. När din ansökan godkänts så kommer pengarna smidigt att betalas ut till ditt konto. Läs mer under fliken Så här lånar du.


Nyttiga länkar

Vill du veta mer om mobillån? Läs mer här:


Finansinspektionen om sms-lån
Konsumentverket om sms-lån
Konsekvenser vid utebliven betalning


Ett smslån kan innebära en viktig buffert och trygghet, men det är viktigt att betala tillbaka i tid. För att minska risken för uteblivna inbetalningar kreditprövar vi alltid alla nya låntagare. Om det ändå skulle uppstå förseningar så skickas en förseningsavgift ut, tillsammans med en dröjsmålsränta på 3 procent varje månad. Om betalningen ändå inte kommer in skickas en påminnelse ut till låntagaren som också behöver betala påminnelseavgift.

I nästa steg överlämnas ärendet till Inkasso och låntagaren blir tvungen att betala inkassokravet. Till slut, om betalningen ännu inte kommit in går ärendet vidare till Kronofogden. Detta innebär att låntagaren får betala ansökningsavgift och ombudsarvode men framförallt leder detta också till betalningsanmärkning. Något som påverkar låntagarens kreditvärde negativt.

Säkert och smidigt med Mobillån!

Säkert och smidigt med Mobillån

Vi på mobillan.se strävar efter att alla som besöker sidan ska få en trygg och givande upplevelse. Därför krypteras all information som våra kunder anger i sina låneansökningar via ett SSL-certifikat från GoDaddy. För att det tydligt ska framgå vilka villkor som gäller för våra smslån så är vi också noggranna med att informera om till exempel räntekostnader och vad utebliven betalning kan komma att leda till.

Vi följer de riktlinjer som Konsumentverket satt upp angående konsumentlån och vi finns också registrerade hos Finansinspektionen. Hör gärna av dig om du har frågor, eller om du har förslag på hur våra tjänster kan bli bättre.